Ny leverans med kinesiska elbilen Xpeng G3 till Norge – Sverige på tur senare i år

Kinesiska Xpeng påbörjade sin Europalansering strax innan jul genom att leverera ett hundratal elbilar till Norge. Nu är det dags för en andra leverans. Även denna leverans går till Norge och det rör sig om 200 stycken Xpeng G3.

– Den europeiska marknaden, särskilt de med elbilsmedvetna konsumenter och en väl utbyggd infrastruktur för elbilar, erbjuder enorma möjligheter och en stor efterfrågan på smarta elbilar. Xpeng positionerar sig väl för att bemöta efterfrågan på riktigt smarta elbilar på dessa marknader, skriver Xpeng i ett pressmeddelande.

Xpeng G3 är utrustad med ett batteripaket på 66,5 kWh och har en räckvidd på 451 kilometer. I Norge startar priserna på 358 000 norska kronor. Som en jämförelse kostar Kia e-Soul med ett batteri på 64 kWh, en räckvidd på 452 kilometer 365 900 norska kronor.

Xpeng har tidigare bekräftat att företagets elbilar kommer till Sverige senare under året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.