Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Eldrift

Ny lag i England: Krav på laddare till elbil när du bygger nytt hus

Brittiska regeringen kommer under året att klubba igenom en ny lag vilket innebär att den som bygger nytt också måste installera infrastruktur för elbilsladdning. Den nya lagen innefattar både hem och kontor.

Uttryckligen kräver den nya lagen också smarta laddlösningar, där boxarna kan planera, lastbalansera och förbruka el under optimala tidpunkter. Laddning under natten kommer premieras, skriver The Times.

– Vi tänker klubba igenom lagstiftningen senare i år. Vi har också säkerställt att vi kräver smarta lösningar på elbilsladdare hemma och på arbetsplatsen, säger transportminister Rachel Maclean till tidningen.

Lagen kräver minst en laddpunkt i varje nytt hem. Det kommer också gälla för större bostadskomplex med egna parkeringsplatser. Vid nybyggda kontor är kravet en laddare per fem parkeringsplatser. Det kan dessutom blir aktuellt för större fastigheter som genomgår större renoveringar att också installera elbilsladdare.

Den nya lagen är det första i sitt slag, och gör att England blir det första landet i världen som kräver att alla nya hem utrustas med en elbilsladdare. Förväntningen är att lagen kommer att börja gälla under 2022.

Förhoppningen är att övertyga allt fler att välja elbil genom ökad tillgång på elbilsladdare. Man vill också trygga upp tillgången på laddare inför Englands förbud på försäljning av nya bilar med förbränningsmotorer som träder i kraft 2030.

Liknande lag i Sverige

Även i Sverige finns liknande krav för större bostads- och företagsfastigheter sedan ett år tillbaka. Dock finns ingen lag som styr den enskilda villaägaren.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Eldrift

OKQ8 ska bygga landets största nätverk av snabbladdare i samarbete med Skellefteå Kraft. Totalt ska man bygga över 300 stationer i Sverige. Den första...

Notis

Tesla ska utrusta kommande Tesla Roadster med små raketer som genom kraftiga luftpuffar ska öka accelerationen och väghållningen. En som inte tycks kunna vänta...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons