Ny kompakt elbil från Mercedes – EQA har säljstart i mars

Mercedes har nu visat upp sin helt nya eldrivna instegsmodell Mercedes EQA. Elbilen är en suv i kompaktklassen med en räckvidd på 400 kilometer.

Modellen har ett batteri på 66,5 kWh och ska klara snabbladdning med upp till 100 kW. Att ladda från 10 till 80 procent ska således ta en halvtimme. Modellen är framhjulsdriven och drivs med en motor på 140 kW (190 hk). Toppfarten är satt till 160 km/h. Enligt WLTP ska förbrukningen landa på 1,8 kWh/mil.

Senare kommer Mercedes också prestentera en modell med dubbla motorer och fyrhjulsdrift. Den kommer producera 270 hästkrafter (200 kW). Den får dessutom ett större batteri och en räckvidd på upp mot 500 kilometer.

Modellen med framhjulsdrift kan förses med dragkrok och får dra upp till 750 kilo. Den fyrhjulsdrivna kommer kunna dra ännu mer, skriver Mercedes i sitt pressutskick.

Svenska säljstarten är satt till mars och de första leveranserna kommer att ske under våren. Ännu har Mercedes inte kommunicerat något svenskt pris på modellen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.