Ny kartläggning: Antalet elbilar har fördubblats i år

Foto: Renault/Press

I en ny undersökning gjord av Ratsit står det klart att antalet privatägda elbilar har dubblats under det senaste året i Sverige.

I slutet av 2018 fanns det 5 300 privatägda elbilar i Sverige. Idag är den siffran uppe i 10 959 rena elbilar visar undersökningen. Det är en total ökning på 107%.

– Det är intressant att laddbara bilar tar mer plats på svenska vägar. Kanske är detta ett tecken på att vi tar större ansvar för vår miljöpåverkan. Eller så kanske teknologin börjar bli bra nog för att motivera den höga prislappen, säger Anders Johansson, VD på Ratsit. 

Samma undersökning visar också att 69 900 bensinbilar har avregistrerats eller tagits ur bruk under samma period. Det är en minskning på 2%. Däremot har dieselbilen ökat i år med nästan lika många bilar, ungefär 66 000 i antal.

Undersökningen finns att läsa i sin helhet hos Ratsit.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.