Ny elbil från Audi visas på onsdag – sportbil för fyra

Stillbild ur teaserfilm på Audi e-tron GT concept.

På onsdag visar Audi upp ett koncept av sin andra elbil. Konceptet är baserat på systerföretagets Porsche Taycan – det har fått namnet Audi e-tron GT concept.

Audi e-tron GT concept kommer vara en sportig elbil med plats för fyra. Tillverkningsstarten är omkring 2020 enligt tidigare uppgifter från Audi.

Inför lanseringen på onsdag har man valt att visa upp några väldigt vaga och suddiga bilder i en film som du kan se nedan:

Vi vet inte mycket om prestandan i bilen (ännu). Men eftersom den ska dela synergier med systerbolaget Porsches eldrivna plattform kan vi i alla fall få en gissning. Porsche Taycan kommer ha två motorer, som ska ge en totalt effekt på 440 kW (600 hästkrafter). Batterisystemet på 800 volt ska klara att snabbladdas med upp till 350 kW.

Mer får vi då veta på onsdag.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.