Ny elbil från Audi nära: A6 e-tron med 700 kilometer i räckvidd

Pressbild: Audi. Konceptversion av Audi A6 e-tron.

Audi har visat upp ett nytt koncept i form av en helt eldriven Audi A6. Modellen med det fullständiga namnet Audi A6 e-tron concept är en elbil baserad på en ny premiumplattform för elbilar. Den nya plattformen har utvecklats tillsammans med Porsche.

Audi A6 e-tron får ett batteri på 100 kWh och ska ha en räckvidd på över 700 kilometer. Konceptet har fyrhjulsdrift och dubbla motorer som levererar 350 kW. De mest kraftfulla modellerna ska klara sprinten 0-100km/h på under fyra sekunder. Det kommer dock också mildare instegsmodeller av A6 e-tron med mindre motor. På instegsmodellen görs sprinten ändå på under sju sekunder, tillägger Audi.

Konceptet mäter 4,96 meter på längden, 1,96 meter i bredd och har en höjd på 1,44 meter vilket är likvärdigt med dagens Audi A6/A7-serie.

Den elektriska drivlinan bygger på en 800V-arkitektur vilket ska kunna leverera ultrasnabb laddning med en kapacitet på upp till 270 kW. Det ska göra det möjligt att ladda bilen med upp till 300 kilometer på endast 10 minuter. Att ladda från fem till 80 procent ska ta 25 minuter.

Den första färdiga produktionsversionen baserad på den nya plattformen kommer Audi presentera under andra halvan av 2022. Audi skriver dock att konceptet A6 e-tron är väldigt lik produktionsversionen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.