Ny designskiss inför premiären av Skoda Enyaq Coupé iV

När Skoda för första gången visade upp det tidiga konceptet som senare blev Enyaq så var det i form av en SUV-coupé. Efter det har man visat upp flera maskerade bilder. Nu är det dags för Skoda att realisera även coupémodellen som vi såg i det tidiga konceptstadiet.

Den 31 januari är det världspremiär för Skoda Enyaq Coupé iV. Inför premiären får vi nu se ännu en teaserbild. Denna gången från Skoda Design som delar med sig av en av designskisserna. Skisserna visar den svagt sluttande taklinjen mot bakdelen och sidokjolar i karossens färg.

Modellen är något mer aerodynamisk än suven Enyaq. Det kommer bland annat innebära en viss förbättring på räckvidden, avslöjar Enyaq. Skoda fortsätter och berättar att Enyaq Coupé iV kommer att få ett kraftfullt utseende.

Under åren har Skoda gett oss många föraningar om hur Skoda Enyaq Coupé iV kommer att se ut. Du ser dessa nedan.

Första bilden föreställer den tidiga prototypen Vision iV, följt av en designskiss på samma modell. Den tredje visar en maskerad Skoda Enyaq Coupé iV och fjärde bilden visar den nya designskissen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.