Ny bild visar mer av Fisker Pear – prisvärd elbil med premiär 2024

Fisker har som mål att lansera en kompakt och prisvärd elbil till 2024. Med ett uppskattat startpris på omkring 350 000 kronor ska Fisker erbjuda en elbil med fokus på den urbana livsstilen.

Idag berättar Fisker att modellen ska byggas i samarbete Foxconn och att man därför förvärvat en produktionsbyggnad på 575 000 kvadratmeter i Ohio, USA. Planen är att bygga minst 250 000 bilar om året när produktionen går på högvarv.

I samband med dagens tillkännagivande får vi också se en ny bild som avslöjar formerna på Pear. Den bilden ser du överst i den här artikeln.

– Pear kommer att vara ett revolutionerande elbil som inte passar in i något befintligt segment. Exteriören kommer att ha ny ljusteknik och en välvd framruta inspirerad av ett glidflygplan vilket förbättrar sikten framåt, berättar VD Henrik Fisker.

Sedan tidigare har vi fått se nedan bild på Fisker Pear:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.