Nu visas konceptet på en elbil från Mini

Många väntar på en eldriven Mini och det är på sätt och vis förväntat från tillverkaren som gjort succé med sina små och i viss utsträckning unika bilar.

Nu meddelar man att i samband med motormässan i Frankfurt som går av stapeln i september kommer man presentera sin koncept bil Mini Electric Cooper. Redan nu har Mini släppt bilder på bilen.

Vi känner igen formspråket som tydligt säger Mini. I samband med bilen har man också provat nya tekniker – och många detaljer är 3D-printade istället för gjutna – vilket kan ge helt ny former i materialet.

Enligt källor tros en elbil från Mini få en räckvidd på omkring 30 mil, och den kommer troligtvis dela en hel del teknik med systerbolaget BMW och deras lilla elbil i3. Däremot kan det dröja upp till två år innan vi får se en eldriven Mini på marknaden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.