Nu vintertestar BMW lyxiga elbilen BMW i7 i Arjeplog

Nästa år lanserar BMW den nya modellen i7 som kommer att bli en helt eldriven modell och ska ingå i BMW 7-serien. BMW beskriver själva modellen som ett viktigt steg för elektrifieringen in i ett lyxigare segment.

Nu sätter BMW en prototyp av i7 på prov i kallaste norra Sverige. I samband med det delar man med sig av en bild och en film på bilens framfart i det snöiga underlaget.

BMW i7:s elektriska drivlina, batteri, kraftelektronik och laddningsteknik hör alla till femte generationen av BMW eDrive. Samma som idag sitter i BMW iX. BMW har ännu inte delat av några tekniska detaljer som prestanda, räckvidd eller liknande.

BMW skriver dock att den genomsnittliga energiförbrukningen för BMW i7 kommer att landa på mellan 22,5 – 19,5 kWh/100km enligt WLTP.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.