Nu startar tillverkningen av Volvos andra elbil Volvo C40 Recharge

Idag startar tillverkningen av Volvos andra elbil Volvo C40 Recharge i fabriken i Gent, Belgien. Modellen kan närmast beskrivas som en coupéversion av suven XC40 Recharge som också tillverkas i samma fabrik.

Volvo C40 Recharge är utrustad med två elmotorer, en bak och en fram som drivs av ett batteri på 78 kWh. Räckvidden är ungefär 420 kilometer och snabbladdning ska vara möjlig från 10 till 80 procent på 40 minuter.

Modellen kommer med helt unika färg- och materialval. Dessutom är det den första Volvomodellen som enbart erbjuds helt läderfri. C40 är också utrustad med Volvos nya Google-baserade infotainmentsystemen som bland annat finns i XC40 Recharge och Polestar 2.

– Volvo C40 Recharge är en bil som representerar vår framtid. Vår fabrik i Gent är redo för en helelektrisk framtid och kommer att spela en viktig roll för vårt globala industriella nätverk de kommande åren, säger Javier Varela, Senior Vice President Industrial Operations and Quality på Volvo Cars.

Idag tillverkar fabriken i Gent flera olika modeller. Bland annat elbilen XC40 Recharge. Under 2022 har fabriken som mål att hälften av fabrikens produktionsvolym på 135 000 bilar ska vara elbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.