Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Nu startar tillverkningen av Volvos andra elbil Volvo C40 Recharge

Idag startar tillverkningen av Volvos andra elbil Volvo C40 Recharge i fabriken i Gent, Belgien. Modellen kan närmast beskrivas som en coupéversion av suven XC40 Recharge som också tillverkas i samma fabrik.

Volvo C40 Recharge är utrustad med två elmotorer, en bak och en fram som drivs av ett batteri på 78 kWh. Räckvidden är ungefär 420 kilometer och snabbladdning ska vara möjlig från 10 till 80 procent på 40 minuter.

Modellen kommer med helt unika färg- och materialval. Dessutom är det den första Volvomodellen som enbart erbjuds helt läderfri. C40 är också utrustad med Volvos nya Google-baserade infotainmentsystemen som bland annat finns i XC40 Recharge och Polestar 2.

– Volvo C40 Recharge är en bil som representerar vår framtid. Vår fabrik i Gent är redo för en helelektrisk framtid och kommer att spela en viktig roll för vårt globala industriella nätverk de kommande åren, säger Javier Varela, Senior Vice President Industrial Operations and Quality på Volvo Cars.

Idag tillverkar fabriken i Gent flera olika modeller. Bland annat elbilen XC40 Recharge. Under 2022 har fabriken som mål att hälften av fabrikens produktionsvolym på 135 000 bilar ska vara elbilar.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Dagens Nyheter har träffat Volvochefen Håkan Samuelsson inför börsintroduktionen av Volvo Cars. För tidningen berättar han mer om Volvos framtida planering kring nya elbilar....

Elbil

Nu ska Toyota satsa på elbilar. Med det kommer en global satsning på motsvarande 116 miljarder kronor på batterier till elbilar under de kommande...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons