Nu startar tillverkningen av nya elsuven Skoda Enyaq

Nu startar Skoda serietillverkningen av nya elsuven Skoda Enyaq. Tillverningen sker i Mladá Boleslav i Tjeckien med en produktionskapacitet på upp till 350 bilar per dygn.

Initialt kommer Skoda Enyaq i tre utförande med en räckvidd på mellan 390 och 510 kilometer. Enyaq kommer med två batteristorlekar, motsvarande 62 respektive 82 kWh och val på bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 125 kW.

Elbilen delar plattform med Volkswagen ID.4 och får bland annat också dragkrok, något som är väldigt efterlängtat hos oss svenskar. Den får dra upp till 1400 kg. Lastutrymmet är på hela 585 liter och är i storlek med en Volvokombi.

Skoda Enyaq går att beställa redan idag, men de första leveranserna under den första halvan av nästa år. Läs vår artikeln om lanseringen här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.