Nu startar Tesla volymproduktion av eldrivna lastbilen Semi – bygger fabrik

Det var sju år sedan som Tesla presenterade sin eldrivna tunga lastbil Semi. För två år sedan levererade sedan Tesla de första lastbilarna till pionjärkunden PepsiCo. Efter det har Tesla i långsamt takt levererat några enskilda fordon till andra kunder.

Nu ska leveranserna däremot ta fart på allvar meddelade Elon Musk vid Teslas aktieägarmöte igår. Han har nämligen godkänt att Semi ska gå i volymproduktion.

– I förra veckan godkända jag planerna på volymproduktion av Tesla Semi. Vi kommer äntligen att tillverka Semi-lastbilar. Det kommer att förändra spelplanen rent ekonomiskt, avslöjade Elon.

Elon betonade att för åkerierna handlar det om att tjäna pengar så det har varit viktigt för Tesla att skapa en ännu mer lönsam produkt än dagens alternativ. En bonus är att dessa lastbilarna kommer rulla så mycket att de också kommer att ha en betydande inverkan på att dessutom minska utsläppen.

– De kommersiella fordonsägarna är superobjektiva, så visst vi gör coola produkter, men köparna kollar på siffrorna och den elektriska lastbilen kommer att leverera mycket bättre än diesellastbilen, sa Elon.

Teslas nya lastbilsfabrik.

Tesla har dessutom tagit det första spadtaget till en dedikerad lastbilsfabrik i Reno, Nevada utöver den befintliga produktionslinjen som finns idag. Den ska stå klar så att produktionen ska starta under 2025, med den huvudsakliga volymökningen av produktionen som kommer ske under 2026.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.