Nu startar resan i en Nissan Ariya från Nordpolen till Sydpolen

Äventyrarna Chris och Julie Ramsey ger sig nu ut på en 27 000 kilometer lång resa, från Nord- till Sydpolen. De gör den långa resan i en Nissa Ariya.

Resan kommer gå genom de amerikanska kontinenterna med start i nordligaste Nordamerika. Duon kör sedan söderut genom Central- och sydamerika med målet att nå den antarktiska sydpolen i december. Chris och Julie ger sig ut på resan för att visa hur kapabla elbilar är. Även i de mest utmanande terrängerna.

Den Nissan Ariya de kör har endast genomgått några mindre modifieringar för att klara den extrema terrängen. Den främsta är att fjädringen har lyfts och att hjulhusen breddats för att rymma de enorma 39-tumsdäcken som ska hjälpa bilen att ”flyta” på djup snö och havsis.

Inga ändringar har dock gjorts på varken Ariyas batteri, drivlina eller fyrhjulssystemet e-4ORCE som finns i produktionsmodellen.

För att ladda bilen under resan på de mest avlägsna platserna har man med sig en utdragbar vindturbin och ihopfällbara solpaneler. Både vind- och solförhållandena kommer att vara gynnsamma under resan. Att ladda blir perfekt för när Chris och Julie tar sina pauser.

Följ resan

– Efter fyra år av planering och hårt arbete är vi så glada över att officiellt få starta vår pol till pol-expedition. Julie och jag har gjort flera elbilsäventyr under de senaste tio åren men ”Pole to Pole” är definitivt vår största och mest spännande utmaning, berättar Chris.

Det kommer vara möjligt att följa resan på en livekarta via expeditionen hemsida här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.