Video: Överraskade med elbil, nu testas Sony Vision-S på europeiska vägar

Förra året i samband med elektronikmässan CES i Las Vegas överraskade Sony bilvärlden. Helt överraskande presenterade Sony en prototyp på en elbil.

Prototypen som Sony valt att kalla för Sony Vision S är en fyrsitsig sedan med en samlad motorkraft på 400 kW. Den har en toppfart på 240 km/h, klarar 0-100km/h på 4,8 sekunder och har en räckvidd på 550 kilometer.

Nu har utvecklingen av bilen gått in i nästa fas. Sony testar nu bilen på europeiska vägar. Närmare bestämt i de österrikiska Alpernas vinterlandskap. Syftet med testerna är att utvärdera tekniken och säkerheten, skriver Sony.

I en video från Sony kan vi följa testerna och få en ytterligare titt på elbilen:

I ett andra klipp får vi träffa några av utvecklarna bakom bilen, som berättar mer om Vision-S. (Glöm inte att slå på undertexterna, då det är en del japanska i videon).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.