Nu ska tyska polisen köra Volkswagen ID.3

Pressbild: Volkswagen

Tyska polisen i delstaten Niedersachsen har lagt en storbeställning på elbilar. Totalt har man köpt in 215 Volkswagen ID.3 som ska användas som utryckningsfordon inom kåren.

Precis som övriga fordon tillhörande kriminalpolisen i Tyskland kommer bilarna att vara omärkta. De är dock komplett utrustade med radio och för nödsituationer finns ett blåljus som kan placeras på taket.

– Det här beslutet kan fungera som en förebild för andra myndigheter i Tyskland och utanför. Vi har ett stort antal bilar att erbjuda och hoppas att andra myndigheter i Tyskland och Europa snart också i allt högre grad kommer att förlita sig på eldrift, säger Holger B. Santel, chef för Volkswagen Tyskland.

Polismyndigheten är dock inte den enda som köpt in elbilar från Volkswagen. Den grekiska ön Astypalea som har som mål att bli helt klimatneutrala har i nära samarbete med Volkswagen satsats på eldrift. Där kör polisen Volkswagen ID.4.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.