Nu ska Fisker leverera 300 elbilar om dagen

Sedan produktionen av Fisker Ocean startade har företaget tillverkat närmare 5000 fordon vid Steyr Automotive i Österrike. Av dessa har man levererat 900 till kunder med planen på ett leverera ytterligare ett hundratal innan slutet på den här veckan.

Framåt siktar Fisker nu på att skala upp leveransvolymerna ytterligare. Under det kommande kvartalet ska Fisker nå ett leveranstempo på 300 bilar per dag i Europa och USA. Det ska göras möjligt genom att utöka leveransteamet och antalet leveransplatser.

– Vi vill tacka våra kunder för deras tålamod när vi har förfinat våra leveransprocesser. När vi avslutar det tredje kvartalet och går in i det fjärde förbereder vi oss för att avsevärt öka vår leveranstakt i USA och Europa, säger Henrik Fisker, VD i ett uttalande.

– Jag är oerhört glad över att vårt företag har rustat upp för att uppnå dessa milstolpar, avslutar Henrik Fisker.

Fisker Ocean kommer i flera olika utföranden, där toppmodellen Fisker Ocean Extreme är den SUV på marknaden med absolut längst WLTP-räckvidd. Upp till 707 kilometer på en laddning. Modellen är fyrhjulsdriven, med två motorer som tillsammans levererar 550 hästkrafter. De svenska priserna startar på 755 000 kronor.

Fisker planerar senare också att erbjuda den bakhjulsdrivna basmodellen Fisker Ocean Sport med ett startpris på 450 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.