Nu öppnar bokningen för Hyundai IONIQ5 – pris från 544 900 kronor

Idag startar Hyundai försäljningen av sin nya elbil IONIQ5. Lanseringsmodellen IONIQ 5 First Edition lanseras i två versioner med val av bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Priset för instegsmodellen med bakhjulsdrift startar på 544 900 kronor.

IONIQ5 har ett batteri på 72,6 kWh vilket ger den bakhjulsdrivna modellen med 217 hästkrafter en räckvidd på 481 kilometer. Den fyrhjulsdrivna versionen har 305 hästkrafter och en räckvidd på 450 kilometer. För den sistnämnda modellen startar priserna på 579 900 kronor.

– Hyundai har länge legat i framkant inom elektrifiering av framtidens mobilitetslösningar. Med IONIQ 5 visar vi än en gång att Hyundai ligger i framkant. Med sin supersnabba laddning, möjlighet att ladda andra elbilar, fyrhjulsdrift och omfattande paket med avancerade assistansfunktioner är det inte konstigt att intresset från svenska kunder varit så stort, säger Tobias Joelsson, PR Manager på Hyundai Sverige. 

IONIQ 5 är Hyundais första elbil på nya elbilsplattformen E-GMP. Fokus för plattformen är bland annat snabb snabbladdning med en kapacitet på upp till 350 kW. Den är också utrustad med Vehicle-to-Load-teknik vilket gör att den kan ladda andra elbilar och driva elektrisk utrustning. Som tillval finns dessutom möjligheten till solcellspaneler på taket som tillför extra ström till batteriet.

– När vi nu dessutom presenterar en konkurrenskraftig prislapp är jag övertygad om att IONIQ 5 snabbt kommer placera sig i topp bland sålda elbilar i Sverige, tillägger Tobias.

First Edition finns i ett begränsat antal och leveranserna startar efter sommaren uppger Hyundai i ett pressutskick.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.