Nu kommer Teslas snabbladdare till stadskärnorna – enklare för de som inte kan ladda hemma

Förra året presenterade Tesla tredje generationen av sina snabbladdare Supercharges kapabla att ladda med hastigheter upp till 250 kW. De nya snabbladdarna har rullats ut i USA, och nu börjar de även nå Europa.

Laddstationerna finns oftast placerade i mindre orter utmed våra större vägar, strategiskt placerade för att underlätta långresor mellan städer. För resor i närregionen är det tänkt att man ska förlita sig på hemmaladdning. Något som alla inte har möjlighet till. Nu satsar Tesla på utbyggnad av laddare i våra städer.

Det var i samband med en invigning av en ny Suepercharger V3 i centrala Berlin som Jeroen van Tilburg, ansvarig för Teslas laddinfrastruktur i Europa, berättade planerna på den fortsatt urban satsning. Målet är att göra laddning enklare för de som inte har möjlighet att ladda hemma eller på jobbet.

– Nu, som en del av vårt åtagande att göra Teslaägandet enkelt och bekvämt för alla inklusive de utan tillgång till laddning hemma eller på jobbet, utökar vi nu vårt superladdningsnätverk till stadskärnor, säger Jeroen uppger Electrek.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.