Nu kommer Tesla Model Y till Sverige – leveranserna startar inom två veckor

Nu är de första leveranserna av Teslas nya mellanstora SUV Model Y nära. Modellen är ett efterlängtat tillskott i en storleksklass där elbilar som Volkswagen ID.4 och Skoda Enyaq hittills i år varit ledande.

Flera fartyg lastade med Tesla Model Y har anlagt europeiska hamnar och fler är under färd. På biltransporter runtom i Europa har fyndigt kamouflerade visningsexemplar med texten ”Not Model Y” synts till under den senaste veckan.

Officiella uppgifter från Tesla säger att de första svenska kundleveranserna kommer att starta i augusti. Flera medlemmar i Sveriges största Facebookgrupp för Tesla Model Y bekräftar att de blivit inbokade för upphämtning i slutet på augusti och början av september.

Idag importeras Europa-versionen av Tesla Model Y från fabriken i Kina. På sikt ska Model Y för den europeiska marknaden tillverkas i Berlin. Tesla hoppas få klartecken att starta produktionen där i oktober.

Det rör sig om många Model Y som ska ut till kunder under kommande veckorna. Tesla i Kina har officiellt bekräftat att man under juli skickat 8 210 Tesla Model Y på export. Hur fördelningen mellan Europa och andra marknader ser ut framkommer dock inte.

De första Tesla Model Y som nu kommer till Europa är Long Range-modellen med en räckvidd på upp till 505 kilometer. Priserna startar på 719 900 kronor. I början på 2022 kommer också en Performance-modell.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.