Ny tuff och kraftfullare Polestar 2 i unik utgåva om 270 exemplar

I samband med Goodwood Festival of Speed förra året visade Polestar upp en särskilt modifierade Polestar 2. Nu introducerar Polestar elbilen till försäljning. Det i en begränsad upplaga om 270 exemplar varav upp 20 är planerade till den svenska marknaden.

Modellen som får namnet Polestar 2 BST edition 270 får bland annat en starkare motor, ökad respons och en sportigare körupplevelse. Den maximala effekten är på 350 kW (476 hk). Det kan jämföras med 300 kW (408 hk) på Polestar 2 Dual Motor.

Bland modifieringarna av chassit finns sänkt markfrigång, specialutvecklade och unika dämpare, ett främre fjäderbensstag och 20 procent styvare fjädrar. Den får också nya unika mattsvarta 21-tums lättmetallfälgar som är inspirerade av Polestar 1.

– Vi fick fantastiska reaktioner på den särskilt modifierade Polestar 2 som vi visade på Goodwood Festival of Speed år ​​2021. Den överväldigande responsen talade sitt tydliga språk: vi borde göra en sådan produktionsmodell, säger Thomas Ingenlath, Polestars vd.

Den begränsande upplagan kommer i två färger; Thunder eller Snow tillsammans med interiör i Charcoal WeaveTech. Karossen har fått ett mer distinkt uttryck jämfört med standardversionen av Polestar 2 genom helt lackerade stötfångare och sidokjolar.

En mattsvart rand över karossen finns som tillval. Sidobackspeglarna är lackade i blanksvart och de kännetecknande detaljerna i ”Swedish gold” finns kvar, så som guldfärgade bromsok, dämpare, ventilhattar och säkerhetsbälten.

Polestar uppmanar intresserade kunder att anmäla sitt intresse på deras hemsida. Produktionsstarten är planerad till mitten av 2022 med leveranser mot slutet av året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.