Nu kommer OTA-uppdateringar till alla Volkswagen ID-elbilar

Nu rullar Volkswagen ut trådlösa OTA-uppdateringar till elbilarna ID.3, ID.4 och ID.4 GTX. Tidigare har de trådlösa mjukvaruuppdateringarna endast funnits tillgängliga som en del i en testfas för företagets tidiga kunder som ingått i ”ID. First Movers Club”.

Med senaste uppdateringen kommer bland annat förbättrad omgivningsigenkänning, nya intuitiva förbättringar i infotainmentsystemet och nya funktioner till ID.Light som nu bland annat hjälper till vid energisparande körning. 

– De nya uppdateringarna är en central funktion i den digitala, uppkopplade bilen. De kommer snabbt att bli normala för våra kunder, på samma sätt som uppdateringar för deras smartphones. Mjukvaruutvecklingen är snabb och regelbunden, säger Thomas Ulbrich, styrelsemedlem för Volkswagen med ansvar för teknisk utveckling.

Volkswagen planerar att leverera en gratis uppdatering var tolvte vecka för att hålla bilarna uppdaterade och förbättra körupplevelsen ytterligare. Den första uppdateringen har fått märkningen ”version 2.3”. 

I framtiden ser Volkswagen nya intäktsmöjligheter i ett erbjuda extra frivilliga tillval och tjänster med trådlösa uppdateringarna. Som exempel tar Volkswagen upp körassistenten Travel Assist, förbättrad batteriprestanda för långa resor, eller längre fram helt automatiserad körning. 

Inom kort kommer alla kunder få information om hur de tar emot uppdateringar, skriver Volkswagen avslutande i sitt pressmeddelande. 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.