Nu kommer elbilen Mini Cooper SE som cab – i begränsad upplaga

Nu kommer Mini med en eldriven cabriolet. Det är elbilen Mini Cooper SE Cabriolet som kommer i en begränsad upplaga om 999 exemplar. Tillverkningen för den europeiska marknaden startar i april.

Den eldrivna cabrioleten har samma drivlina och batteripaket som den vanliga Mini Cooper SE. Motorn producerar 184 hk och räckvidden är upp till 201 kilometer.

– För tre år sedan lanserade vi den helelektriska Mini Cooper SE, och idag är en av fem Mini som säljs i Europa en helelektrisk Mini. Denna framgång har sporrat oss att implementera den lilla serien av Mini Cooper SE Cabriolet inom bara några månader. Jag är glad att vi kan erbjuda 999 Mini-kunder en extraordinär och exklusiv utomhus-gokartkänsla, säger Stefanie Wurst, chef för Mini-varumärket.

Mini Cooper SE Cabriolet är fyrsitsig. Sportstolar i läder och en sportratt i nappaläder ingår bland standardutrustningen. Både stolarna och ratten kommer med värme vilket hjälper till att hålla förare och passagerare varma även under en typisk svensk sommar.

Suffletten bär det ikoniska Union Jack-mönstret som är ett genomgående inslag på Mini.

Det kommer finnas två exteriörfärger att välja mellan: Enigmatic Black och White Silver. För att framhäva exklusiviteten av den begränsade upplagan är dörrtrösklarna och sidoemblemen numrerad 1 till 999.

Idag är det inte klart hur många bilar som den svenska marknaden blir tilldelade. Det är inte heller klart vad det svenska priserna blir. Instegspriset på den vanliga Mini Cooper SE i basutförande startar på 393 500 kronor medan den mer topputrustade modellen startar på 455 900 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.