Nu kommer eldrivna Microlino till Sverige – stadsglädje med 228 km räckvidd

Nu lanseras eldrivna Microlino på den svenska marknaden. Bakom satsningen i Sverige står Louwman Sverige AB. Den lilla bilen tillhör fordonskategorin L7e och kan köras med ett vanligt B-körkort.

Bilen mäter endast 2,5 meter i längd och 1,5 i bredd och ska revolutionera framkomligheten i storstäderna. Det lilla formatet gör den enkelt att parkera i städerna och när man väl gjort det är det bara att öppna upp fronten och kliva ur.

– Microlino är vårt bidrag till funktionella hållbarhetslösningar för urbana områden och vi är glada att tillsammans med Louwman Sverige nu kunna erbjuda Microlino till den svenska marknaden, säger Merlin och Oliver Ouboter, grundare av Microlino AG.

Microlino levererar en räckvidd på 228 kilometer och laddas via ett vanligt vägguttag. En full laddning får man på fyra timmar. Toppfarten är 90 km/h. Microlino kommer till Sverige till sommaren med leveransstart i juni i Stockholm. Där kommer man erbjuda hemleverans vid beställning. Priserna startar på 269 900 kronor.

Interiören i Microlino är enkelt utformad och avskalad med en genomtänkt premiumkänsla av högkvalitativa material. Trots det kompakta formatet har den plats för två personer och ett par weekendväskor. Genom en central touchskärm styrs hela bilen.

– Vi ser fram emot att få se Microlino rulla fram på Stockholms gator och på svenska badorter i sommar. Vi garanterar att Microlino ger fler leenden per kilometer både i och utanför bilen än något annat fordon du har suttit i, säger Sandra Hilton märkesansvarig på Louwman Sverige, generalagent för Microlino i Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.