Nu kan Volkswagen, Audi och Cupra starta tillverkningen av elbilar igen

Efter en månad med produktionsuppehåll på grund av invasion i Ukraina kan Volkswagen-koncernen återigen starta produktionen av elbilar. Koncernens elbilsfabriker i Dresden och Zwickau drabbades av brist på kablar från en underleverantör i Ukraina till följd av invasionen.

Fabriken i Zwickau tillhör en av koncernens viktigaste produktionsanläggningar för elbilar. Här tillverkas elbilarna Volkswagen ID.3, ID.4 och ID.5 och Audi Q4 e-tron och Cupra Born. Volkswagen ID.3 byggs också vid fabriken i Dresden.

Enligt Automotive News är det underleverantören Leoni i Ukraina som återigen kan starta upp den viktiga produktionen av kablar. Tillverkningen sker nattetid i kombination med ett utegångsförbud till följd av tillståndet i landet.

– Således har produktionen för närvarande återupptagits vid båda fabrikerna under de strängaste säkerhetsföreskrifterna och i begränsad skala – i linje med den ukrainska regeringens uttalade vilja, kundernas engagemang och inte minst personalens önskemål, skriver Leoni i ett pressmeddelande.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.