Nu kan du köpa en Tesla direkt i mobilappen

Tesla var en av de första biltillverkarna som storskaligt tog försäljningen av bilar online. Efter det har flera biltillverkare tagit efter.

Nu tar Tesla nästa stora kliv för att göra det enklare att köpa en bil. Det genom att erbjuda försäljning av nya Tesla-bilar direkt i Tesla-appen. Samma app som Tesla-ägare annars använder för att styra funktioner och kontrollera statusen på sin bil.

Genom flika Beställ en Tesla, kan man sedan i ett par enkla steg välja modell och konfigurera sin bil. Efter en sista orderöversikt är man sedan redo att med en sista knapptryckning bekräfta sin beställning.

Draget följer Teslas linje med att samla hela Tesla-upplevelsen på ett och samma ställe. Sedan tidigare kan Tesla-ägare utöver att styra sin bil också boka serviceärenden, kommunicera med supporten, hitta manualer och köpa uppgraderingar direkt i appen.

Det är också genom samma app som andra elbilister kan starta laddningen vid Tesla Superchargers som är öppna för alla elbilar. Även för dessa användarna syns alternativet Beställ en Tesla – vilket säkert kan leda till i alla fall något spontanköp.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.