Nu kan du förhandsboka elbilen Uniti hos MediaMarkt

Uniti är den svenska elbilen sprungen ur en crowdfundingkampanj som drog in ungefär 12,3 miljoner kronor. Elbilen ska ha en räckvidd på ungefär 30 mil och tillverkas i Landskrona.  De första bilarna beräknas nå kunder under 2019.

Bilen kommer att komma i flera utföranden med bland annat 2-, 4- och 5-sätes modeller. Delar av batteriet är löstagbart så man kan bära med sig det till en laddningspunkt och ger upp till 3 mil extra körsträcka. Bilens stora batterie på 22kWh låter bilen göra 0-80km/h på 3,5 sekunder. Maxhastigheten är 130km/h vilket gör bilen lämplig för motorvägskörning utöver stadstrafik vilket är huvudändamålet

Bilen kommer att kosta 145 00kr och säljas genom MediaMarkt. Redan idag kan du  förhandsboka din bil för en kostnad om 1399kr hos MediaMarkt.

 

 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.