Nu kan du förboka Xpeng P7 – beräknad leverans i juni

Pressbild. Fotograf: James Holm.

Nästa år kommer Xpeng P7 till Sverige. Idag har Xpeng öppnat förbokningarna av flaggskeppssedanen för den som vill säkra möjligheten att bli en av de första som får beställa. De första leveranserna är sedan beräknade att starta i juni nästa år.

Xpeng presenterar P7 i två utföranden på sin hemsida. En bakhjulsdriven Long Range-variant med upp till 530 kilometer i räckvidd, som levererar 263 hästkrafter och gör 0–100 km/h på 6,9 sekunder.

För den som söker mer prestanda finns också en Performance-modell med upp till 470 kilometer i räckvidd. Den levererar 430 hästkrafter och klarar 0–100 km/h på 4,5 sekunder.

Xpeng presenterar inga priser på modellerna, men enligt tidigare uppgifter i svenska medier ska de två modellerna starta på 670 000 respektive 699 000 kronor.

Den som vill förboka mot en deposition på 1000 kronor kan vända sig till ett formulär på Xpengs hemsida.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.