Nu kan du förboka Wiesmann Thunderball – eldriven roadster med 671 hk

Tyska sportbilstillverkaren Wiesmann är kända för sina retroinspirerade roadsters. I våras visade man upp den eldrivna och eleganta sportbilen Project Thunderball med närmare 671 hästkrafter.

Nu öppnar Wiesmann förbeställningen för Thunderball som gör förtur till orderböckerna öppnar. Wiesmann Thunderball kommer att tillverkas i en begränsad upplaga om 1000 exemplar.

– Project Thunderball är bilen som kommer att ta Wiesmann in i den nya elektrifierade eran. Sedan vi visade upp bilen i april har vi sett en överväldigande respons från potentiella kunder, berättar Roheen Berry, VD för Wiesmann.

Thunderball är bakhjulsdriven och drivs av två motorer på bakaxeln som tillsammans leverear en effekt på 500 kW (671 hk). 0–100 kilometer gör den på 2,9 sekunder. Hela karossen är byggd i kolfiber och väger in på 1700 kilo. Det motsvarar 2,5 kilor per hästkraft.

Den elektrisk drivlinan bygger på en 800-voltsarkitektur och batteriet på 92 kWh ska levererar runt 500 kilometer på en laddning. Den ska klara snabbladdning med upp till 300 kW.

Priset för Thunderball ska starta på runt 3,3 miljoner (300 000 euro) i Tyskland. Tillverkningen ska starta 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.