Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Eldrift

Nu kan du få stöd till laddbox för elbilen hemma

Laddstolpe i hemmet. Foto: Simon Hamelius/VW

Från 1 februari 2018 träder en ny lagstiftning i kraft där privatpersoner kan få ett ekonomiskt stöd när de installerar en laddbox i hemmet. Ladda hemma-stödet täcker upp till hälften av kostnaden för laddpunkten och indragning av el.

Som högst handlar det om en ersättning på 10 000 kronor per fastighet och kommer att få att säka retroaktivt för de som installerat sin laddbox efter 1 januari 2018.

Klimatminister Isabella Lövin säger till SR att det är ett sätt i ledet att gynna den som gör en omställning till fossilfria transporter.

Att installera en laddbox i hemmet gör det betydligt enklare att äga och köra elbil.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I slutet på april var det premiär för nya fyrhjulsdrivna ID.4. Nu öppnar Volkswagen orderboken för det nya tillskottet. Modellen får tilläggsbeteckningen GTX och...

Elbil

I helgen har Elon Musk medverkat i den populära humorshowen Saturday Night Live som spelas in i New York. Samtidigt som Elon gästade stortstaden...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons