Nu har vi priset på en Tesla Semi

Tesla Semi, den eldrivna lastbilen som tog världen med storm under lanseringen tidigare i november har nu fått en prislapp. Det enda ur den ekonomiska kalkylen som avslöjats tidigare är att den skulle vara billigare att äga och driva än en traditionell lastbil.

Dessutom skulle lastbilen vara extremt tålig, och klara långa sträckor utan att dyra delar skulle behöva bytas ut och 12 kronor billigare per körd mil än en traditionell lastbil.

Nu har man alltså också avslöjat prislappen, och att instegsmodellen kommer ha en prislapp på ungefär 150 000 dollar, vilket motsvarar ungefär 1,25 miljoner kronor. Då får man en eldriven lastbil med en räckvidd på 50 mil.

Den som vill ha långdistansaren som klarar upp till 80 mil får förvänta sig att betala 1,5 miljoner kronor. Däremot är Tesla tydlig med att lastbilens pris troligtvis kommer att sjunka ju närmre den når produktionsstart.

På det stora hela är en Tesla Semi på den amerikanska marknaden ungefär 20-25% dyrare i inköp än en traditionell dieseldriven lastbil. En kostnad som Tesla på sikt menar att man får igen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.