Jättarnas första snabbladdare för ellastbilar har öppnat i Europa

Stationen i Antwerpen.

Laddningsoperatören Milence som är uppbackat av Daimler Truck, Traton Group och Volvo Group har under våren kablat ut nyheterna om flera etableringar av snabbladdare för tung trafik i Sverige. Men nätverket ska också sträcka sig utanför Sverige och nu har den första stationen i Europa öppnat.

Den nya stationen är belägen i belgiska hamnstaden Antwerpen och blir en av de största laddstationerna för tung trafik i Europa. Här finns idag 20 laddplatser med 10 stycken högpresterande 400 kW-snabbladdare. Senare under året kommer man också komplettera med MCS-laddare som kan leverera megawatteffekter.

Den nya laddningshubben kommer också att erbjuda en rad bekvämligheter för lastbilschaufförer för att säkerställa ett bekvämt stopp under laddningen. Parkeringsplatsen är inhägnad och säkrad med passerkontroll, upplyst och utrustad med kameraövervakning, Wi-Fi och sanitära faciliteter. Dessutom finns snacks och drycker tillgängliga från varuautomaterna på området.

Att ladda vid Milence kostar 0,40 euro per kWh och kommer att vara det enhetliga priset över alla Milences kommande anläggningar. Planerna för nya stationer är många och under de kommande åren ska man bygga upp en ”grön väg” genom stora delar av Europa.

Så här planerar Milence att knyta samman Europa.

I Sverige har Milence påbörjat bygget av tre stationer, dessa finns i Varberg, Åstorp och Ödeshög. Fler är dessutom på gång.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.