Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Tesla snart redo att starta produktionen av Tesla Model Y i nya fabriker

I slutet av augusti kommer Tesla Model Y officiellt till Sverige. Då startar de första kundleveranserna. De är tillverkade i Teslas fabrik i Shanghai som blivit den europeiska exporthubben i väntan på att Europafabriken utanför Berlin står klar.

Snart startar dock monteringen av Tesla Model Y i helt nya fabriker. Enligt nya uppgifter kan nästa fabrik som rullar ut Tesla Model Y bli den nya fabriken i Austin, Texas. Från samma fabrik där Tesla Cybertruck kommer att rulla ut i framtiden.

Från en serie bilder tagna av Texasbon Joe Tegtmeyer som följt bygget sedan start kan vi se hur arbetet fortgår. Enligt Joe ska Tesla starta den första tillverkningen av förproduktionsbilar i denna vecka. Syftet är att ställa in och justera maskinerna inför serieproduktionen.

Joe menar att tillverkningen av Tesla Model Y sedan kan starta så snart som i oktober.

Berlinfabriken står på tur

Även bygget av Teslas fabrik i Berlin är hårt bevakad av fans. I nya drönarbilder från området går det att se att det står flera Model Y-karosser utanför fabriken. Dessa ska enligt uppgifter användas för att justera in produktionslinan.

Någon dag efter att videon togs var karosserna borta. Antagligen har de redan plockats in i fabriken för att påbörja injusteringen av produktionslinorna.

Teslachefen Elon Musk bekräftade i samband med senaste kvartalsrapporten att Tesla kommer vara redo att starta produktionen i liten skala både i Austin och Berlin innan året är slut.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Dagens Nyheter har träffat Volvochefen Håkan Samuelsson inför börsintroduktionen av Volvo Cars. För tidningen berättar han mer om Volvos framtida planering kring nya elbilar....

Elbil

Nu ska Toyota satsa på elbilar. Med det kommer en global satsning på motsvarande 116 miljarder kronor på batterier till elbilar under de kommande...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons