Nu får vi veta mer om elbilen Lancia Ypsilon – lyxversionen först ut

I början av februari visade Lancia upp sin första elbil Lancia Ypsilon. Nu släpper Lancia också mer detaljer om den nya modellen. Den kompakta elbilen placerar sig i B-segmentet med en längd på 4,1 meter, bredden mäter 1,76 meter och höjden mäter 1,44 meter. Det är en av tre planerade elbilar under de kommande åren.

Ypsilon kommer med ett batteri på 51 kWh, och ska leverera upp till 403 kilometer på en laddning. Bilen drivs av en motor på 115 kW (156 hk). Batteriet kan laddas från 20 till 80 procent på 24 minuter vid snabbladdning.

Den första modellen som nu lanseras är en specialversion i samarbete med möbdeldesignhuset Cassina. Den får bland annat en lyxigare interiör som påminner om ett vardagsrum och kommer bara levereras i 1906 exemplar, som en symbol för året då Lancia grundades.

Lancia Ypsilon ska erbjuda den lyxigaste premiuminteriören i segmentet. Fina materialval, och ett belysningssystem lyfter fram Cassinas designstil. Nya Lancia Ypsilon är också den första Stellantis-produktionsbilen med det nya infotainmentsystem SALA som nås på en 10,25 tum stor skärm på mittkonsolen. Strax under skärm sitter ett litet runt bord, som är en av alla vardagsrums-detaljerna som Cassina infört.

Specialversionen av Lancia Ypsilon Cassina får ett startpris på 39 999 euro i Italien. Just nu är det inte bekräftat om denna versionen kommer erbjudas i Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.