Nu får vi se interiören på elbilen Kia Niro EV

Interiören på Kia Nero EV

Under hösten öppnar Kia upp för förhandsbeställningar på sin elbil Niro EV. Bilen som redan finns som en hybridbil blir nu en helt renodlad elbil. Kia Sverige säger att det finns ett enormt stort intresse för bilen. Prismässigt är Kia mer blygsam, men man säger att den kommer vara ”mycket prisvärd”.

I samband med en motorshow i Sydkorea väljer nu Kia att visa upp interiören på elbilen för första gången. Kiro Nero EV kommer med två olika batteripaket. Ett litet på 39,2 kWh som ska ge en räckvidd på 30 mil och en variant med 64 KWh som ska ge mer än 45 mil i räckvidd.

Elmotorn är på 150 kW, motsvarande 201 hk, och ska klara 0-100km/h på 7,8 sekunder. En snabbladdare på 100 kW ska ladda batteriet upp till 80% på 54 minuter. Den grillfria fronten ger Niro EV ett karakteristiskt utseende.

Stor efterfrågan i Norge

De Sydkoreanska biltillverkarna skördar stora framgångar med sina elbilar i vårt grannland Norge. 2000 personer har ställt sig i kö på Niro EV och betalat en handpenning på 8300 svenska kronor. Häromdagen kunde vi berätta att Hyundais elbil sålt slut på hela sin årsvolym i Norge innan någon ens sett bilen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.