Nu får Hyundai IONIQ 5 OTA-uppdateringar av Infotainmentsystemet

Hyundai tar ett första steg mot trådlösa uppdateringar av elbilen IONIQ 5. Idag introducerar man tekniken för bilens infotainment- och kartsystem.

Uppdateringen gör det möjligt att emot nya versioner av systemets mjukvara och nya kartor automatiskt. På så vis slipper kunden att besöka en återförsäljare eller lägga tid på att ladda ner uppdateringar manuellt.

Hyundai planerar att leverera två OTA-uppdateringar av Infotainmentsystemet per år. Den första uppdateringen kommer i mitten av juni.

För att göra bilarna klara för OTA-uppdateringar måste kunden dock först uppdatera basprogramvaran (lägst version 220211). Det kan den lokala Hyundai-återförsäljaren hjälpa till med eller så kan man själv uppdatera systemet manuellt med hjälp av ett USB-minne. Den förberedande uppdateringen finns att hämta här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.