Nu driftsätts en av Sveriges största installationer av laddboxar i Göteborg

Stora installationer av laddboxar imponerar. De är helt enkelt pionjärer på framtidens storskaliga laddinfrastruktur. Nu driftsätts en av Sveriges största installationer av laddboxar i Göteborg.

Installationen består av 153 Charge Amps Aura-laddboxar som vardera har två laddpunkter. Alltså totalt 306 laddpunkter.

Installationen sitter i Norra Annedalsgaraget som främst tillhandahåller parkeringsplatser till bostadsrättsföreningen Körsbäret. Installationen har redan inspirerat flera boende till att byta till elbil.

– Det känns väldigt roligt att höra att installationen har inspirerat boende att ta klivet till att byta till elbil. Detta är ett otroligt tydligt exempel som visar på varför såväl bostadsrättsföreningar, företag och det offentliga behöver gå före med laddinfrastruktur för att pusha på omställningen till en fossilfri fordonsflotta i Sverige, säger Erik Menckel, Country Manager Sverige, Charge Amps.

Trots storleken på installationen tog den endast sex veckor att genomföra. Där menar installatörerna att Charge Amps installationsvänliga produkt gjorde installationen snabb och smidig.

– En framtidssäkrad, smidig och smart laddlösning var viktig för Annedalsgaragets ekonomiska förening. Utöver det har laddstationen dubbla uttag och är installationstekniskt enkel att installera, vilket innebar att det blev en väldigt smidig och tidsbesparande installationsperiod för oss och våra kunder, säger Mimmi Hällström, Sälj- och marknadschef på EL BIL BOX som är officiell servicepartner till Charge Amps.

– Under arbetet har vi dagligen pratat med nyfikna boende som tycker att det är fantastiskt att snart kunna ladda i garaget. Tillgång till laddstationer i garaget har efterfrågats och är en trygghet som underlättar beslutet avsevärd att byta till elbil, avslutar Mimmi Hällström.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.