Nu bygger Tesla sin fabrik i Kina – troligen för Model Y

Det var inte längesedan som Tesla påbörjade förhandlingarna med de kinesiska myndigheterna om att bygga Gigafactory 3. En fabrik som ska tillverka både batterier och Tesla-bilar. Syftet är att bygga elbilar för den inhemska  marknaden, slippa importtullar och ta del av de statliga incitament som finns till att tillverka elbilar.

Nu kommer nyheterna om att arbetet med att bygga fabriken har påbörjats. I en video med lokala bönder och konstruktionsarbetare kommer en bild fram om att det är just Tesla som ska bygga sin fabrik på den gigantiska ytan som förbereds. 1,2 miljarder kronor ska Tesla ha betalat för marken enligt klippets beskrivning. Se klippet nedan.

Enligt InsideEVs ska fabriken initialt tillverka 250 000 bilar/batteripaket om året,  med möjliga volymer upp till 500 000.Troiligen kommer det också vara här man tillverkar Tesla kommande lilla SUV Model Y.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.