Sono Motors bygger prototypflotta av elbilen Sono Sion

Utvecklingen av Sono Motors elbil Sion har pågått under flera år. Målet har alltid varit att ta fram en prisvärd och praktisk elbil utrustad med solpaneler för en liten extra räckviddsskjuts.

Nu berättar Sono Motors att man startat bygget av 16 provbilar och 21 karosser som ska vara klara till sommaren. Dessa ska genomgå omfattande tester i Europa och USA under alla tänkbara förhållanden.

Bilarna innehåller komponenter som sedan ska användas i den färdiga produktionsmodellen. Även om Sono Motors tidigare sagt att bilarna ska tillverkas i Trollhättan så monteras föreseriebilarna vid en anläggning i München.

Sono Sion är utrustad med 458 solceller som ska göra bilen delvis självförsörjande på el. Sion har ett batteri på 54 kWh och solpanelerna ska kunna bidra med omkring 112 kilometer räckvidd i veckan. Den totala räckvidden på en laddning är upp till 305 kilometer.

Bland andra finesser finns tvåvägsladdning som ska göra att Sion kan ladda andra elbilar (med upp till 11 kW) och så ska den kunna driva elektriska apparater med en maximal effekt på upp till 3,7 kW.

Ett lågt pris är ett av Sono Motors primära mål. Målsättningen är att Sono Sion ska kosta från 28 500 euro (i Tyskland). Planen är att starta serieproduktionen under 2023.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.