Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Leveranserna till den efterlängtade el-suven Tesla Model Y startade tidigare än planerat i år. Redan i februari fick de första kunderna i USA sina bilar drygt ett halvår tidigare än planerat. Sedan satte pandemin stundvis stopp för den överraskande nyheten.

Nu tycks dock Tesla ha fått igång produktionstempot igen och nu står nästa land på tur. En kanadensisk Tesla-medarbetare bekräftar nu att Kanada blir nästa land på tur med leveranser som startar denna månaden.

–  Jag har några roliga nyheter att berätta.. Leveranser av Model Y kommer att starta i Vancouver denna månad, skriver Charlie Wang, Tesla-rådgivare i Västra Kanada.

Tesla Sverige håller fortfarande fast vid att svenska leveranser kommer att ske i början på 2021. På grund av eftersläpningar efter vårens pandemi är det föga troligt att de svenska leveranserna tidigareläggs. Historiskt har vi släpat ungefär ett halvår efter Kanada. Däremot verkar Tesla ha kontroll på produktionen vilket är ett gott tecken på att det inte blir några större förseningar.