Nu börjar Tesla Model Y gå på export: Kanada på tur för den efterlängtade elbilen

Leveranserna till den efterlängtade el-suven Tesla Model Y startade tidigare än planerat i år. Redan i februari fick de första kunderna i USA sina bilar drygt ett halvår tidigare än planerat. Sedan satte pandemin stundvis stopp för den överraskande nyheten.

Nu tycks dock Tesla ha fått igång produktionstempot igen och nu står nästa land på tur. En kanadensisk Tesla-medarbetare bekräftar nu att Kanada blir nästa land på tur med leveranser som startar denna månaden.

–  Jag har några roliga nyheter att berätta.. Leveranser av Model Y kommer att starta i Vancouver denna månad, skriver Charlie Wang, Tesla-rådgivare i Västra Kanada.

Tesla Sverige håller fortfarande fast vid att svenska leveranser kommer att ske i början på 2021. På grund av eftersläpningar efter vårens pandemi är det föga troligt att de svenska leveranserna tidigareläggs. Historiskt har vi släpat ungefär ett halvår efter Kanada. Däremot verkar Tesla ha kontroll på produktionen vilket är ett gott tecken på att det inte blir några större förseningar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.