Nu börjar Tesla leverera Model Y till USA – kunder får leveransbesked

Tesla håller sin tidigarelagda tidplan för leveranser av den nya SUV:en Tesla Model Y. Nu börjar amerikanska kunder få leveransbesked som berättar att bilen kommer i mars. Därmed kommer de första leveranserna ungefär 6-8 månader tidigare än vad Tesla lovade under lanseringen av bilen.

Nu börjar alltså nästa epok hos Tesla och utrullningen av en elbil som, av många, spås bli en ännu större succé än Tesla Model 3. Att leveranserna kommit igång tidigare än planerat är för att förberedelsefasen inför tillverkningen gått smidigare än förväntat. Tesla har kunnat återvinna mycket kunskap från Model 3.

Om Tesla Model Y kommer tidigare än planerat till Sverige är fortfarande okänt. På Tesla Sveriges webbplats står det fortfarande att läsa att produktion är förväntad att inledas i början på 2021.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.