Nu blir Tesla Sentry Mode lite smartare – livestream direkt i telefonen

Tesla har utrustat sina bilar med ett säkerhetssystem kallat Sentry Mode. Systemet använder bilens kameror och spelar in omgivningarna runt bilen när något misstänkta händer. Filmsekvensen sparas sedan i bilen på ett USB-minne.

Nu har Tesla förbättrad funktionerna i Sentry Mode rapporterar Tesla-användare i USA som fått en ny uppdatering till sina bilar. Genom nyheten Sentry Mode Live Camera Access ska Tesla-ägare kunna få en vy kring bilen direkt i mobiltelefonen.

”Du kan nu se din bils omgivning på distans när den är parkerad för att säkerställa omgivningarna innan du återvänder till din bil. Live Camera är krypterad och kan inte ses av Tesla.”

Dessutom ska det vara möjligt att prata till omgivningen runt bilen genom telefonappen. Ljudet går då ut genom högtalaren som annars används för att varna fotgängare om bilens framfart i låga hastigheter.

– Du kan också prata genom bilens högtalare. Perfekt för pranks, skriver Elon Musk på Twitter.

Ännu finns inga uppgifter om svenska ägare som fått uppdateringen eller när den kan komma. Tesla brukar rulla ut sina uppdateringar i olika etapper, anpassat för olika marknader.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.