Nu blir leveranstiderna för elbilen Hyundai Kona Electric kortare

Hyundai har nu startat tillverkningen av den populära elbilen Hyundai Kona Electric i sin europeiska fabrik. De första färdiga bilarna lämnade fabriken denna veckan.

Fabriken öppnades som ett svar på den stora efterfrågan på elbilen Kona Electric i Europa. Flera har vittnat om Hyundais långa väntetider på den populära modellen.

– Genom att minska avståndet från fabrik till slutkund ger det också en kortare leveranstid. Vi stärker också Europa som en produktionsregion genom att producera nollutsläppsmobilitet lokalt, säger Hyundais europachef Dong Woo Choi.

Den nya fabriken som är placerad i Tjeckien har en kapacitet på att tillverka 35 000 Hyundai Kona Electric årligen. Tillsammans med produktionslinan i Sydkorea räknar Kona med att kunna leverera 80 000 elbilar till Europa under detta året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.