Nu blir det enklare att ladda på Circle K med Autocharge – skippa appar och laddkort

Pressbild: Circle K.

Circle K gör det nu enklare att ladda vid sina laddstationer, helt utan krav på något laddkort eller app. Genom funktionen Autocharge startar laddningen automatiskt så fort föraren kopplar in laddningskabeln till bilen. För att använda sig av Circle K Autocharge krävs det en elbil som är kompatibel med Autocharge-standarden.

Funktionen aktiverar man genom att först lägga in sin bil i Circle K Charge-appen för att se om den har stöd för tekniken. Om bilen är kompatibel gör man därefter en första parkopping med hjälp av appen i samband med att man är ansluten till laddstationen.

Därefter kommer alla efterföljande laddningar att starta automatiskt utan något krav på identifiering med app eller laddbricka. Laddningen debiteras från betalkortet som finns inlagt i appen.

– Att ladda bilen ska inte vara krångligt, och Autocharge är verkligen ett led i att göra vardagen med elbil enklare. Nu vill vi uppmana tidiga användare att ge oss feedback, på såväl funktion som upplevelse, så att vi tillsammans kan finjustera, säger Jenni Alterling, Senior Manager E-mobility på Circle K Sverige.

Tekniken Autocharge är kompatibel med alla elbilar som är utrustade med ett CCS-uttag och har en fast MAC-adress. Det är många av marknadens elbilar, men det finns vissa undantag. Exempelvis saknar de populära MEB-bilarna från Volkswagen-koncernen stöd för Autocharge.

Se laddningsstatus

Circle K har också uppdaterat sin app med en funktion som ska göra det enklare att planera sin resa. Det blir nu möjligt att se batteristatusen på de bilarna som är anslutna vid en specifik station. På så vis kan man som väntande förare enklare uppskatta den potentiella väntetiden vid eventuella laddköer.

– Det här är en funktion som verkligen bidrar till ökad tillgänglighet och smidigare planering av sin resrutt. Oss veterligen är vi ensamma om den här servicen och det är ännu ett steg mot en smidigare vardag med elbil, avslutar Jenni.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.