I framkant igen: Nu ska Hyundai bara sälja elbilar i Norge framöver

Nu tar Hyundai ett viktigt och avgörande kliv inom elektrifieringen i Norge. Med start på söndag kommer Hyundai bara att sälja elbilar i landet.

Under de åtta senaste åren har Hyundai sett en kontinuerlig tillväxt i försäljningen i Norge. Speciellt framgångsrik har försäljningen av elbilar varit. Under de senaste åren har elbilsandelen legat på över 90 procent.

Den särskilt tydliga brytpunkten och starten för Hyundais snabba tillväxt blev introduktionen av elbilen Hyundai IONIQ som kom 2016. Den sålde i hög volym ända fram till strax före jul i år, berättar Hyundai.

Hyundai Kona Electric som kom 2018 var för sin tid en liten revolution. Den innebar en elbil med lång räckvidd och bra pris. Sedan dess har Hyundai lanserat IONIQ 5 som är den femte mest sålda elbilen i landet hittills i år. På gång är också nya strömlinjeformade IONIQ 6.

– Vi har stor tilltro till den modellportfölj vi redan har. Nu när vi har lanserat den helt nya IONIQ 6 är det dags att sälja helelektriska bilar på den norska marknaden. IONIQ 5 och KONA Electric har för länge sedan tagit positioner som några av de mest populära bilarna på marknaden. Vi är övertygade om att våra rena elbilar kommer att ge oss fortsatt framgång i framtiden, säger Thomas Rosvold, VD för Hyundai Motor Norge.

Nya Kona Electric

– Nyligen fick vi även se de första bilderna på nästa generations KONA Electric. Det är en modell som kommer att bli både större, snyggare och mer dynamisk än tidigare. Förutom en rad andra innovationer som kommer under de närmaste åren är vi med andra ord förbereedda för en helelektrisk framtid, tillägger Thomas Rosvold.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.