Nu är prestandan för Tesla Model 3 med fyrhjulsdrift här

Tesla Model 3

Tidigare kunde vi berätta att Tesla en tid arbetat för att skala upp produktionsvolymerna av Model 3 och därmed också kunna leverera bilen i fler utföranden. Som en av de större milstolparna har man i intervaller byggt om delar av produktionslinan för att i juli kunna börja bygga Tesla Model 3 med fyrhjulsdrift (och dubbla motorer).

Nu har Teslas Vd Elon Musk gått ut med specifikationerna för Model 3 med fyrhjulsdrift men också ett Performance-paket.

Tesla Model 3, med fyrhjulsdrift, dubbla motorer och Performance-paketet kommer klara 0-96km/h (0-60mph) på 3,5 sekunder, ha en topphastighet på 250km/h och en räckvidd på 50 mil (enligt den amerikanska och ganska stränga körcyckeln).

Tesla Model 3, med fyrhjulsdrift i standardutförande kommer att klara 0-96km/h (0-60mph) på 4,5 sekunder, ha en topphastighet på 225km/h och samma räckvidd på ungefär 50 mil. Den amerikanska prissättningen för det här paketet är $5000, alltså ungefär 43 000kr. Prissättningen i Sverige lär vara annorlunda.

Så fungerar Teslas dubbla motorer

Elon förtydligar också tekniken bakom de två motorerna hos Teslas fyrhjulsdrivna bilar. Två motorer innebär en motor fram och en bak. En är optimerad för kraft, medan den andra är optimerad för räckvidd. Även om en av motorerna skulle gå sönder kommer bilen fortfarande kunna köras så att man säkert ska kunna ta sig till sin destination och inte bli stillastående längs en trafikerad väg.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.