Nu är mjukvaran till elbilen Volkswagen ID.3 klar – prioriteras till nya bilar för att undvika böter

Volkswagen ID.3

När nya elbilen Volkswagen ID.3 levererades till de första kunderna tidigare i höst skedde det med en begränsad och i vissa fall buggig mjukvara. Detta var Volkswagen öppna med. Målet var sedan att ha en ny mjukvara klar till årsskiftet.

Nu är den nya uppdateringen klar, uppger tyska hyrbilsfirman Nextmove. I ett meddelande till återförsäljarna berättar Volkswagen planen framåt.

– ME2-programvaran är nu tillgänglig för ID.3, så de funktionerna som ännu inte aktiveras kommer att fungera med den här uppdateringen, står det att läsa i informationen. Bland funktionerna som Volkswagen syftar på är headsup-display samt telefonintegration med CarPlay och Android Auto.

I första hand ska mjukvaran levereras med nya bilar. Bilarna är redan tillverkade. Det är nu upp till återförsäljarna att lägga in den nya mjukvaran innan de levererar i bilarna till kunderna. De som redan fått sina bilar kommer få vänta till januari innan de kan uppdatera bilarna. Motiveringen är att Volkswagen vill få ut så många bilar som möjligt innan årsskiftet:

– Förra veckan rapporterade vi att VW fortfarande kämpar för nå koldioxidmålen. Det handlar om att jaga de sista grammen, annars hotar böter på flera hundra miljoner euro. De tålmodiga kunderna från First Mover Club bör kontaktas i januari för att få sina bilar uppdaterade, står det att läsa i meddelandet.

https://www.youtube.com/watch?v=03n2H_EY2zA

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.