Nu är Ferrari redo att lova elbil – kommer 2025

Sportbilstillverkaren Ferrari kommer att utveckla och lansera elbilar i framtiden. Det meddelade Ferraris VD John Elkann i samband med ett möte med aktieägarna i veckan, berättar brittiska Auto Express. Den första elbilen kommer att lanseras 2025.

Detta är inte första gången Ferrari sagt att de kommer med en eldriven sportbil. Ferrari har till och med flera patent kring en elbil klara. Det tidigare löftet var att det kommer en elbil i framtiden, men att man vill vänta in att teknologin ska vara redo. Nytt för det här uttalandet är att vi nu får en tidplan.

Ferrari påtalar att man kommer att genomföra sin elektrifieringsstrategi på ett mycket disciplinerat sätt. De ser teknologin som ett tillfälle att lyfta fram Ferraris unikum och skapa en passion till nya generationer.

– Vi är mycket uppspelta över vår första helelektriska Ferrari som vi planerar att presentera 2025. Du kan vara trygg i att våra ingenjörer och designers kommer uppfylla alla dina drömmar när vi markerar en sådan här viktig milstolpe i vår historia, sa John Elkann.

Ferrari är inte den enda supersportbilstillverkaren som har en elbil på gång. Förra hösten presenterade Maserati en eldriven sportbil. Porsche-backade Rimac är ännu en tillverkare som hoppas kunna leverera en eldriven sportbil inom kort.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.