Northvolt vill ta in mer pengar till batterifabrik

Northvolt som planerar att bygga Europas största batterifabrik i Sverige är nu ute på en ny finansieringsrunda. Finansieringsrundan siktar in sig på potentiella kunder som biltillverkare, energibolag och industriföretag.

Det är genom partnerskap som Nortvolts vd Peter Carlsson vill säkra finansieringen. Northvolt har tidigare plockat in ungefär 115 miljoner kronor från bland annat Vattenfall, Stena, EU, Energimyndigheten och statligt ägda innovationsmyndigheten Vinnova.

Batterifabriken kommer antingen att ligga i Västerås eller Skellefteå och kommer ha en kapacitet på 32 GWh per år. Fabriken beräknas nå full kapacitet om sex år att bygga till en kostnad om 38 miljarder kronor. Northvolts Vd hoppas dock på att de första batterierna ska börja levereras redan mot slutet av 2020.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.