Northvolt söker tillstånd för batterifabrik i Tyskland

Svenska Northvolt vill bygga ett batterifabrik i Tyskland. Företaget har sökt tillstånd hos tyska myndigheter. Fabriken får namnet Northvolt Zwei. Byggnationen av fabriken är en del av det samarbete med inlett med Volkswagen.

Placeringen är tänkt sydost om Hamburg i staden Salzgitter. Om fabriken godkänns är byggstart planerad till 2021. Produktionen ska sedan vara igång omkring årsskiftet 2023-2024. Initialt kommer batterifabriken att ha en batteriproduktion på 16 GWh årligen.

– Vi drar lärdomar från arbetet med att bygga Northvolt ett i Skellefteå och Northvolt Labs i Västerås och gör helt enkelt en så kallad blåkopia i Tyskland, berättar Jesper Wigardt som är chefskommunikatör vid företaget till SVT Västerbotten.

Northvolt grundades 2015 och håller nu på att bygga sin första fabrik i Skellefteå. Företaget specialiserar sig på tillverkning av litiumjonbatterier för elbilar och för lagring av energi.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.